Værdier

ISFOs vision

Det er vores erfaring, at forandring hænger sammen med integritet, hvor budskabet udadtil stemmer overens med værdigrundlaget indadtil. Vi driver vores aktiviteter med mennesket og relationen i centrum. Vi ønsker at forankre den humanistiske filosofi i hjertet og integrere en helhedsorienteret og bæredygtig “levet praksis”, som åbner, nærer og beriger mennesker og relationer. I mødet med og mellem mennesker, tager vi udgangspunkt i:

• At det handler om mennesker.
• At skabe et tillidsfuldt rum som forudsætning for åbenhed.
• At skabe respektfulde og anerkendende relationer.
• At skabe tryghed i processerne.
• At skabe et læringsmiljø baseret på høj faglighed, opdateret viden og erfaring.
• At bidrage med nærvær og engagement.

Vi mener at disse værdier er fundamentet for mærkbare resultater, der opnås med Opstillingsprocesserne.

Institutleder Liv Dhanyo Thommesen fortæller om familieopstilling

iStock_000003154190_LargeOm opstillingsmetoden

Familieopstilling er ikke en fuldstændig ny og uopdaget arbejdsform. Bert Hellinger anses for at være grundlæggeren af familieopstilling og fortjener stor anerkendelse for at sætte forskellige psykologiske, menneskelige og rituelle discipliner sammen på en unik måde.

“Når vi forstår de systemiske vilkår, som tillader kærligheden at udfolde sig, kan vi støtte selv meget ramte mennesker og familier i at finde nye veje. Det er dybt bevægende at se, når disse vilkår genindfinder sig og kærligheden igen kan flyde frit”  Bert Hellinger

Vi skal tilbage til ’70, hvor Hellinger i sit arbejde iagttog tusinde af mennesker.  Gennem denne empiri lagde han grundstenene til familieopstilling. Han tog udgangspunkt i betydningsfulde traditioner, som den kognitive psykologi, system teorierne, følelsesforløsende terapier, psykodrama, oprindelige folkeslag, m.m.

Du kan læse mere om metoden på www.isfo.dk